Oproer - Money

Oproer - Money

De kassa rinkelt voor dit vijftal.

Hoeveel live optredens uit 2021 herinnert u zich nog? Akkoord, er waren er niet zoveel door dat vermaledijde virus, maar toch hebben wij goede herinneringen aan het concert van Oproer in de AB. En ondertussen spijkerde de band uit Aalst de live reputatie nog wat bij. Met de vorige single If You Change Your Mind wisten ze zelfs Dave Rowntree, de drummer van Blur, enthousiast te krijgen. Hij tweette erover en zette de song op zijn playlist (zie lager). Dat belooft voor de debuutplaat, die er dit jaar aankomt, en de bijhorende releaseshow op 4 oktober in de AB.

De immer ongrijpbare band schakelt nog eens in een hogere versnelling op de tweede single uit die plaat. Money heeft een pompende dieselmotor onder de kap die lekker blijft verder denderen terwijl gitaren, synths en zang lekker hun eigen ding doen en één voor één voor het voetlicht mogen treden. Het refrein ligt makkelijk in het oor en toch is dit geen platte pop. Euforisch, dansbaar en donker klinken, het wordt stilaan het handelsmerk van Oproer.

Beide shows in de VierNulVier (Vooruit) deze maand zijn uitverkocht, maar je kan Oproer ook nog aan het werk zien op Ik Zie U Graag.

7 maart 2023
Marc Alenus