Oproer - Mad Affair

Oproer - Mad Affair

Het negenmaandenplan van Oproer is dan toch tot een goed einde gebracht.

Vorig jaar beloofde OPROER om van september 2019 tot mei 2020 elke laatste dag van de maand een nieuw nummer op ons los te laten. Maar je weet hoe dat gaat met revoluties: ze groeien en bloeien, tot ze neergeslagen worden of tot er moeheid optreedt bij de deelnemers.

Van moeheid is er geen sprake bij het Gents-Aalsterse vijftal, maar, zoals bij zoveel bands stak corona stokken in de wielen. En zo kan het dat dus pas deze maand de laatste van de tien singles het levenslicht zag.

Maar het was het wachten waard. Mad Affair vat met de titel niet alleen het hele verdomde jaar samen, het is ook een nummer waarop je alle frustratie van je af kan schudden. Het nummer zou niet misstaan op de soundtrack van 'Babylon Berlin', de serie waarin het decadente kantje van de roaring twenties in seizoen twee prachtig in beeld wordt gebracht.

Een geile baslijn, hysterische zang en gelach, een dronken piano, harde gitaren en extatische uitbarstingen, het zit er allemaal in. dEUS meets The Germans meets ragtime jazz. Of zoiets.

25 december 2020
Marc Alenus