Onze Bleus

Wiki

Hopelijk houden Les Bleus dit credo hoog in het vaandel, net als ze dat tegen Denemarken deden. Hoe dan ook sprokkelden wij een muzikaal Frans elftal bij elkaar inclusief trainer. Hou je vooral niet in, als je hieraan nog iets zou toe te voegen hebben.

 

Sloy mag opgesteld worden als aanvallende middenvelder. De muzikale stuiterbal Pop wordt een makkie voor Thibaut Courtois.

 

 

Alle Aziatische landen zijn allang uit het WK geknikkerd; dat kunnen de Fransen een beetje goedmaken met de band die naar de vroegere Zuid-Oost-Aziatische kolonies werd genoemd. Indochine zingt over Tes Yeux Noirs. Laten we hopen dat het Les Bleus allemaal een beetje zwart voor de ogen wordt in Sint-Petersburg.

 

 

Een vrouw in de aanval? Het kan. Ze heet Louise Attaque. In 1997 nam ze je (letterlijk dan toch) mee naar de wind. Misschien morgen een gunstige wind voor de vlucht richting Parijs?

 

 

En of die wind de Fransen zal meevoeren naar Parijs en niet naar Moskou? Noir Desir wist het zeventien jaar geleden al. Le Vent Les Portera! Trouwens, een paar jaar later kreeg frontman Bernard Cantat in Litouwen - op een paar honderd kilometer van Sint-Petersburg - een rode kaart voor die fatale duwfout tegen zijn vriendin. Wie weet doen de Fransen het na een tijdje ook met tien tegen ons elftal?

 

 

Gevallen voor het vaderland? Etienne Daho zorgt voor het themamuziekje, als de Fransen eruit gaan in de halve finale.

 

 

"Caramels, bonbons et chocolats", het zit allemaal in het Franse team, maar wij zetten er gewoon onze multiculturele Duivels tegenover, toch? Laat die Fransen maar praatjes verkopen met Dalida en Alain Delon, wij dribbelen hen wel voorbij richting de netten van doelman Lloris.

 

 

De Fransen brengen de Duivels in verwarring met hun excentrieke libero Sébastien Tellier, die de roodwitblauwe vlag met Divine al vertegenwoordigde op het EK. Oppassen geblazen, want hij heeft een verraderlijke Ritournelle in de benen.

 

 

Met genadeloos gebeuk kan Gojira als geen ander oorlog maken op het middenveld, bovendien is het altijd opletten voor het loodzware afstandsschot van de broers Duplantier. Gelukkig hebben wij een stevige muur om hier weerstand aan te bieden;

 

 

Wij hebben de broers Hazard, de Fransen hebben de zussen Lisa-Kaindé en Naomi Diaz. Zet ze waar je wil; ze brengen het hoofd van elke tegenstander op hol. Geen nood: het jongenskopje van Kevin De Bruyne leidt hen vast wel af.

 

 

Middenvelders Daft Punk zijn niet bang voor een confrontatie die al eens pijnlijk kan aflopen. Vandaar die helmen waarschijnlijk.

 

 

Salut C'est Cool is de (vliegende) keeper. Niet bijzonder efficiënt, maar erg entertainend. En ze hebben zo hun eigen idee over voetbal.

 

 

Dat de Franse ploeg niet echt aaneenhangt, zou, naast de endemische arrogantie van trainer Gainsbourg, ook te maken kunnen hebben met het feit dat hij met alle spelersvrouwen in bed dook.

 

 

En dan op naar de finale. Laat dat een beetje een uitdaging zijn. Wij rekenen dus op Kroatië. Of bent u het daar niet mee eens?

 

10 juli 2018
Christophe Demunter