OLGA - Let Me Feel

OLGA - Let Me Feel

Na drie fantastische jaren muziek te maken met haar eigen jazz trio Sultry, ontstond bij Jana Olga Pauwels het verlangen om op zoek te gaan naar iets nieuws.

Met haar eerste solosingle duikt ze als OLGA de grote wijde wereld van de popscéne in. Een nieuwe aanpak en nieuwe experimenten met elektronische sounds. Let Me Feel bestaat uit een combinatie van korte, krachtige elektronische sounds en grooves gecombineerd met de typerende aanstekelijke synthklanken van haar producer Joris Vergaert.

Daarover drapeert Pauwels gracieus haar sterke, jazzy stem en vertolkt ze het verlangen om gehoord te worden. Zwijgen en ja knikken is geen optie, een standpunt innemen is noodzakelijk om serieus genomen te worden en te worden wie je bent.

“Give me your black soul and let it out,” zingt Olga dreigend en ook “Let me feel I can do anything”, dat meermaals terugkomt, bijna als een mantra. En ondanks de twijfel die daarin echoot, klinkt OLGA zelfbewust en krachtig. Pop, ja, maar dan wel met een vetgedrukte hoofdletter en dus mag ze op onze afspeellijst prijken.

16 mei 2021
Marc Alenus