OK Panda - Echoes

OK Panda - Echoes

Het kwartet werd een kwintet en brengt een ode aan de vrijheid.

Een panda is ook een beer. Misschien daarom dat het Brusselse OK Panda op de nieuwe single Echoes een beetje klinkt als Boy & Bear: aanstekelijk, groots en een tikkeltje folky. Dichter bij huis zouden we ook Mooneye kunnen noemen als referentie.

Dit nieuwe nummer van het Brusselse kwintet (de groep heeft de komst van drummer Sander Villers officieel bevestigd) verkent het thema van ontsnapping aan het dagelijks leven. Het is een ode aan vrijheid, een oproep om te ontsnappen aan de routine en nieuwe horizonten te verkennen.

Het contrast tussen de introspectieve tekst en de grootse, meeslepende melodie pakt heel goed uit en zorgt voor een euforisch gevoel waarbij dagdromen mogelijk is, maar dansen evenzeer. Dit komt ook terug in het artwork van de single, ontworpen door Milan Cambier (net als de drie vorige singles), dat trouw blijft aan de collagestijl, maar deze keer met meer uitgesproken kleuren (in lijn met het nieuwe logo van de groep).

Dit is de eerste single na 'Perspectives' (de debuut-ep, uitgebracht in december 2022) en toont perfect welke koers de groep wil varen in de toekomst. Op het kompas: Brits geïnspireerde pop, een mix van alternatieve rock, jaren tachtig elektronische geluiden en aanstekelijke zanglijnen die contrasteren met de melancholische en actuele thema's die in de teksten worden behandeld.

24 juni 2023
Marc Alenus