#ObscurePowerpop - Let’s Active - Every Word Means No (1983)

#ObscurePowerpop - Let’s Active - Every Word Means No (1983)

Favorietjes uit de relatieve obscuriteit, zeer zelden of nooit op de radio, maar daarom niet minder de moeite.

Van deze song werd ooit gezegd dat hij “too irresistible to resist”, was, te onweerstaanbaar om te weerstaan. Juiste omschrijving.  Megafijne popsong die in een betere wereld de hand had kunnen geven aan pakweg The Police op haar hitgevoeligst. De feiten spreken dat tegen, want het bleef verstoken van wereldwijde aandacht, maar het blijft wel een krinkelend, winkelend schijfje powerpop dat we graag nog eens vooraan in de etalage leggen. 

Niet zomaar een groepje, dit Let's Active, want het vehikel van ene Mitch Easter, die eerder al eens een groepje (Sneakers) deelde met dB’er Chris Stamey en later producer werd van vroege R.E.M.-platen ('Chronic Town') en als co-producer met Don Dixon op 'Murmur' en 'Reckoning').  Daarmee haal je ook al de gemiddelde popencyclopedie. 

Maar Let’s Active was dus vooral een studiogroep (alhoewel ze menigmaal openden voor R.E.M.) die drie parelende lp’s voortbracht die je, als je goed zoekt op de beurzen, kan vinden voor een prikje. Het zal uw living behoorlijk opfleuren. Trouwens, wat een machtig mooie songtitel ook: Every Word Means No.

13 januari 2021
Laurens Leurs