NUÏ - Pas Toi

NUÏ - Pas Toi

Het buikgevoel van Emma De Quick.

Als NUÏ bracht de jonge artieste vorig jaar met redelijk succes een rist singles uit en een ep. Het laatste nummer van die ep was iets speciaals. Terwijl de andere songs in het Engels waren, volgde De Quick met dat nummer haar buikgevoel en zong ze in het Frans.

Pas Toi, het nummer in kwestie, is nu uit als single en hiermee opent ze een deur naar een vervolg van haar carrière waar we geen grenzen meer zijn aan wat we mogen verwachten. Het is een mooi darkpopnummer met overtuigende zang over langsschietende elektronische pulsen en een kickdrum als een hartslag. Dat De Quick een straffe zangeres is, weten ze ook ten zuiden van de taalgrens, waar ze meedeed aan 'The Voice'. Het is ook daar dat ze leerde grenzen op te zoeken en er vol overgave over te stappen.

Over het nummer en zijn clip zegt De Quick: “Je kan heel wat kanten op met dit verhaal en de interpretatie ligt bij de luisteraar. Om toch een kijk in mijn hoofd en gedachten te geven, creëerden we een videoclip, een eigen universum. Om de clip in twee woorden te omschrijven, zou ik 'complexe eenvoud' gebruiken. Een heerlijke tegenstrijdigheid, zo heb ik ze het liefst!”

28 januari 2022
Marc Alenus