Nothing For Breakfest - 'Nothing IIII Breakfast'

Achtergrond

Een smoel, een eigen geluid en een missie. Als je dat hebt als jonge band ben je al erg gevorderd in het forceren van je doorbraak. Het enige dat je dan nog nodig hebt is een gezonde portie geluk. We zien het voor het eerst niet gebeuren voor Nothing For Breakfast, want ze ontberen alvast die smoel en dat eigen geluid.

Op hun Facebookpagina geeft de jonge band uit Firenze aan dat ze beïnvloed worden door groepen als The Strokes, Blur, OK Go, The Kooks, Arctic Monkeys en The Beatles. De enige van die namen die wij terughoorden tijdens de eerste paar luisterbeurten zijn The Kooks, maar The Kooks hebben meer popgevoeligheid in huis.

We worden niet warm van deze eerste kennismaking. Het meest aangename nummer is Pretty Girl dat door de energieke drumpartijen en de achtergrondstemmen nog wat plezier in zich heeft huizen.

Het zijn de enige drie minuten plezier die ons gegund worden op ‘Nothing IIII Breakfast’. Nummers als Yes It’s OK en Mrs. Queen klinken alsof we ze al zes dozijn keer eerder gehoord hebben, maar dan beter.  

Boos worden we van de bonustrack, een totaal overbodige en ontangelde versie van Drain You van Nirvana waarin ze tevergeefs proberen als de Blur van For Tomorrow te klinken.

Na zeven nummers kunnen wij alleen maar zeggen: volgende keer hopelijk beter.

10 januari 2015
Geert Verheyen