Nostalgisch snoepen

Achtergrond

De organisatoren hadden het duidelijk begrepen. Jamiroquai mag dan een topnaam zijn, het is toch al een pak minder groot dan The Cure vorig jaar. Daarnaast grijpt Lokeren bijna elke avond terug naar groepen met een iets hogere frequenties als het op toeren aankomt, en die hun sporen al lang verdiend hebben. Op de ene (The Cramps, Madness) zijn beenderen zit al wat meer sleet dan de andere (Therapy?, Angie Stone), toch mag je stellen dat Lokeren dit jaar weer voluit de kaart van kwaliteit van vroeger en nu trekt, en daarmee enkele kritieken van vorig jaar flink de mond snoert. Wij haalden de verrukkelijkste groepen uit hun aanbod en serveren ze u op een luchtige doch informatieve manier. It feels just like it should.

Flogging Molly is de laatste jaren niet meer weg te denken van elk groot festival. Ze staan garant voor een feestje van formaat. De folkpunk van deze uitgeweken Ieren zorgt steevast voor een uitgelaten publiek. In een stijl die de Dropkick Murphy\'s past zullen ze hun live optreden gebruiken om de nieuwe dvd \'Whiskey On A Sunday\' te promoten die op 25 juli is uitgekomen. De Lokerse Feesten zijn onderdeel van een tournee door Europa in augustus. De boxen zullen weer knallen.

Therapy? bracht dit jaar zijn elfde album uit onder de titel \'One Cure Fits All\'. Ondanks een stilte rond de band, bracht dit album hen opnieuw in de picture met hun powerrock. Ze toerden al eerder dit jaar met De Heideroosjes door onze contreien op de Jack Daniels Rock Nights. Ze zakken nu af naar de Lokerse Feesten, waar ze hun ijzeren live-reputatie van de afgelopen jaren nog maar eens kunnen bewijzen. Het wordt wellicht herinneringen ophalen met ouder werk, maar het nieuwe werk zal als de drijvende stimulator worden gebruikt.

Eerder dit jaar verkocht Heather Nova haar hele concertreeks in ons land uit op zeer korte tijd. De blonde schone uit Bermuda kent haar eerste hoogtepunt in 1995 met Maybe An Angel uit \'Oyster\'. Drie jaar later bracht \'Siren\' de absolute bevestiging met London Rain en Heart & Shoulder. De grote menigte veroverde ze met haar prachtige aandeel in Someone New van Eskobar in 2000. Waar Heather Nova is, is ontroering nooit ver weg.Mike Scott heeft het een tijdje alleen geprobeerd, maar dat is -helaas voor hem- met een sisser afgelopen, dus werden zijn kompanen van The Waterboys weer opgetrommeld zodat u en wij opnieuw kunnen genieten van absolute klassiekers als "The Whole of the Moon" of het onovertroffen \'Fisherman\'s Blues" (onlangs terug uitgebracht). Ook live waren en zijn The Waterboys meer dan de moeite waard.

\'The Pretender\', in de jaren zeventig had zowat iedereen hem in zijn

platenkast staan; en terecht. Het was dan ook een uitstekende plaat. Tegenwoordig doet Jackson Browne het met David Lindley, een gitaarvirtuoos. Ook in Lokeren doen de beide heren het ...euh... duo... zonder begeleiding. En dat kan mooie ingetogen momenten opleveren.

[pagebreak]

Madness is nog steeds razend populair. Destijds stonden ze meer dan een jaar lang in vele hitlijsten. Een aantal jaar later passeert het Britse ska-ensemble met veel toeters en bellen langs het Koninklijk Circus waar we getrakteerd werden op een hele Greatest Hits-show. De Grote Kaai inpalmen en Our House door Lokeren doen galmen is een nobel doel dat wij volledig steunen.

Wie new wave zegt, kan niet om Bauhaus heen. She\'s In Parties was en is nog steeds één van onze favoriete zwartgallige nummers. In de Ancienne Belgique konden ze niet helemaal overtuigen. Tijd dus voor revanche.

Funk en psychedelic power, disco, soul en house. Dat zijn de elementen waarmee mastermind Jay Kay - het koosnaampje voor Jamiroquai - sinds 1992 de wereld bestormde. Van de meermaals bekroonde Virtual Insanity-clip, over de tunes van Cosmic Girl en de Godzilla-soundtrack Deeper Underground, tot Little L, de nummer 1 in elke dancechart. Dit, in combinatie met Arsenal en Think of One als voorprogramma, wil je absoluut niet missen!

Piet Goddaer, ook wel in de volksmond bekend als Ozark Henry, is een rasechte West-Vlaming en groeide op tussen de kunst en muziek. Na de samenwerking met zijn broer in de rapformatie ‘Word’ ging Piet solo onder de naam ‘Ozark Henry’. Het eerste grote commercieel succes kwam er met Sweet Instigator. Na het alom geprezen \'Birthmarks\' en de verafgooding van \'The Sailor Not The Sea\' heeft Piet een nieuw album in het verschiet, waarvan de voorbode reeds vandaag de lijsten en airplay inpalmt. Een doos kleenex, uw wederhelft of een random aanwezig persoon dichtbij en genieten maar.

Armand Van Helden scheerde als producer en remixer zijn eerste hoge toppen met de in 1994 verschenen \'Witch Doctor\', gevolgd door de remix van Tori Amos’ Professional Widow en de wereldwijde hitsingle You Don’t Know Me. Deze artiest uit Boston kocht zijn eerste drumcomputer op de leeftijd van 13, en begon amper twee jaar later met plaatjes draaien. Vandaag Hedendaags kennen we hem vooral van dansgeweld als My My My, Hear My Name en When The Lights Go Down. Smeren die kuiten en schudden die... heupen!

Samen met enkele andere diva\'s (Erykah Badu, Jill Scott, ...) zette deze dame de soul opnieuw op de muzikale wereldkaart.  Met een indrukwekkende stem en een toch ook al respectabel oeuvre wist Angie Stone jong en oud opnieuw warm te krijgen voor dit stilaan vergeten genre. Op een podium is ze vaak imponerend en dus niet te missen.

Paul Wellers nieuwe langspeler heet "catch-flame". Alle klassiekers van Paul Weller mooi gebundeld. Deze man heeft reeds heel wat werk verricht en werd hiervoor ook beloond met een British Award. Hij wordt terecht gezien als een van de beste Britse songschrijvers. En hij probeert ook altijd de grenzen te verleggen. Na een doortocht in 2004 nu opnieuw op de Lokerse Feesten. Cranck it up loud, mister Weller!

8 november 2008
admin