Nog meer woestijnvossen op Desertfest

Voorbeschouwing

Nu het aftellen naar Desertfest Antwerpen definitief is begonnen, wordt het hoog tijd om de laatste vijf tips toe te lichten. 

Big Fat Lukum is een trio uit Namen, bestaande uit Lee Roye - drums, Felipe Dos Santos Mendes - bas en zang en Grégory Desmet - gitaar en zang. De drie leden van de band hebben allen een verleden in stevige bands als Do Or Die, maar hedentendage grossieren ze in een stevige portie stonerrock. Vaak spelen ze niet in onze contreien, dus ga hen zeker bekijken. (Vulture Stage, Zondag 15 oktober, 15h)
Het Californische House Of Broken Promises is een trio, dat uit de as van Unida, de vroegere band van John Garcia, is ontstaan. De band zet de traditie van Unida voort met potige heavy stonerrock met straffe vocals. Nu zijn ze in Europa op tournee ter promotie van het nieuwe album 'Twisted', dat net uit is (in Europa via het Italiaanse Heavy Psych Sounds Records). En ze zouden wel eens voor een flinke verrassing kunnen zorgen. (Vulture stage, Zaterdag 14 oktober, 23h25)
Redd Kross is een Amerikaanse punkrockband uit Californië, die al bestaat sinds 1978 (!). Vanaf het eerste optreden (openen voor Black Flag) ging het snel voor de band. In de loop van de Jaren negentig was het verloop van bandleden groot en na de dood van de gitarist in 1999, leek het er even op dat het definief gedaan was met Redd Kross. Maar bijna tien jaar laten herrijzen ze, spelen op Coachella en verschillende, andere festivals (ook in Europa), touren met Dinosaur Jr., The Hoodoo Gurus en Sonic Youth en nu trekken ze met The Melvins door Europa. (Vulture Stage, Zondag 15 oktober, 18h15)
Unsane is een noiserocktrio uit New York, dat ondertussen ook al bijna twintig jaar bestaat. De shows zijn luid; de bandleden hebben een aggresieve houding op het podium en de muziek is een regelrechte aanval op je ledematen. 'Sterilize' (via Southern Lord Recordings)  is het achtste album en van gas terugnemen is er nog geen sprake. De band staat te boek als inspiratie voor verschillende bands als bijvoorbeeld Whores en Big Business. Een must see, wat ons betreft. (Desert stage, Zaterdag 14 oktober, 19h15)
Lowrider is een legendarische, Zweedse stonerrockband die midden jaren negentig werd opgericht, en een knaller van een album ('Ode To Lo') op het cv hebben staan, maar op non actief werd gezet in 2002. Ze werden de best next thing genoemd na Kyuss. Een gezamelijke actie van enkele festivals (Hellfest en Desertfest Berlijn) zorgde ervoor dat de band terug de baan op ging. En zo kregen de leden de smaak terug te pakken.  Eerder dit jaar werd 'Ode To Lo' terug uitgebracht in verschillende uitvoeringen. (Desert stage, Vrijdag 13 oktober, 21h).
9 oktober 2017
Bert Gysemans