Nneema - A Visit

Nneema - A Visit

Nu het terug mag, gaan we op visite bij een nieuwe band.

Emilie Leysen (zang), Niels Verheest (toetsen), Jan-Sebastiaan Degeyter (gitaar), Matthias Debusschere (bas) en Frederik Van den Berghe (drums) vormen samen Nneema. Met A Visit stellen ze zich voor via Starman Records.

En vanaf de eerste noten van de debuutsingle merk je dat het menens is. De sfeer is broeierig als op een zomerse dag in Baton Rouge. De muggen stijgen op uit het bijna stilstaande water van de Mississippi. Een pedalsteelspeler ontlokt loom wat noten uit het instrument. Een bassist laat de vingers over de dikke snaren glijden en plukt er hier en daar aan en op de porch van een houten huis staat een vrouw met een bluesy stem te zingen, terwijl uit het open raam wat Hammondklanken waaien. Wat komt ze daar doen? Het blijkt al snel geen gezelschapsbezoekje.

A Visit is de eerste voorbode van Nneema’s eerste, zes songs tellende vinyl-ep 'Ear Of Clay' die eind augustus uitkomt. Een eclectische plaat waarin elke song een ander personage en diens manier van het leven belicht. Een exquise schare aan gastmuzikanten kleurt de plaat mee in en geeft elk nummer een volstrekt eigen identiteit.

Ep-release concerten (er komen er nog):

23/8/21 - 21u - Bar Eduard – Hove
24/8/21 - 20u - Nieuwhuys – Hoegaarden
25/8/21 - 21u - Keizershof – Turnhout
29/8/21 - 21u - Trefpunt – Gent
31/8/21 - 20u30 - OC Oude Badhuis – A'pen

24 mei 2021
Marc Alenus