NIX

NIX

Na een reeks claustrofobische shows rond de Gentse Vlasmarkt was het even wachten op de eerste release van (toen nog) LIL DIX. Maar vandaag is er eindelijk NIX.

Dit trio uit - verdorie daar zijn ze weer - de Wetterse Pig Parade-stal moet hoorbaar zijn tot in Washington D.C., want van zo’n pokkeherrie zou je bleekmiddel intraveneus willen toedienen. 

NIX, bestaande uit Wouter Van den Bossche (ex-Freaky Age, Gairy Humball), Jan Marcoen (Whisper Party, The Leslies) en Bert Lachaert (Delta Crash), zit momenteel in de laatste fase van het zelfgeproducete debuut 'Crushed by the Construct', dat ze nog dit jaar uitbrengen. Naar ons gevoel is het tijd om dit zootje ongeregeld los te laten op festivals in binnen- en buitenland, al zouden wij de laatsten willen zijn die hen moet vertellen dat deze onlangs werden afgelast.

Hun live sessie in de Bungalow van Pig Parade Records (check zeker andere Bungalow Sessions van deze Wetterse bende) geeft je het gevoel dat dit experimentele fusion-/sludge-/garagedriemanschap niet weken, maar al jaren in lockdown zit. 

4 mei 2020
Marc Alenus