Nir Shemmer - I Don't Know Just Why

Nir Shemmer - I Don't Know Just Why

Na de eerste single Shaky Ground die in het najaar van 2020 verscheen, was het tijd voor Nir Shemmer om de feel en sound verder uit te breiden.

I Don’t Know Just Why neemt je terug mee naar het geluid van Laurel Canyon van de jaren zeventig. Invloeden van  CSNY, Jackson Browne en vroege James Taylor samen met Carly Simon zijn niet veraf. Vooral de vergelijking met de laatsten gaat op door de heerlijke samenzang van Nir Shemmer en Lauren Balthrop, een Amerikaanse uit Nashville en de heerlijke pedalsteel van Bart Vervaeck (Compro Oro). Er deed nog meer schoon volk mee. Harrison Steingueldoir (Donder) kleurt met subtiele accenten de pianopartijen in en Willem-Alexander Langlet (Emma Bale/ Axelle Red) streelde de drumvellen.

I Don’t Know Just Why gaat over het herbronnen en het opzoeken van rust en vrijheid in de natuur. Wil je dat tegenwoordig doen in Vlaanderen, dan moet je op zondag vroeg uit de veren. Maar met dit nummer kan je op gelijk welk moment van de dag tot rust komen. Neem er een fleece dekentje bij en een glas rode wijn en alles komt in orde.

9 februari 2021
Marc Alenus