#NinetiesMomenten - Tragically Hip - Little Bones (1991)

#NinetiesMomenten - Tragically Hip - Little Bones (1991)

Altijd een hachelijke onderneming om te gaan voor een reeks beste sngs uit de nineties. Deze keuze is dan ook puur arbitrair. (PS Er wordt niet met de jury gecorrespondeerd).

Moeilijk zeggen hoe intens graag wij teruggrijpen naar het wonderlijke The Tragically Hip uit Canada. En die waren er doorheen het hele decennium (en ook daarna nog) bij met een forse catalogus met consistent hoogstaand werk. Geen enkele stinker.

Al heel snel groeide The Hip uit tot een huis van vertrouwen, waar je altijd zonder veel complexen in kon verdwalen, quasi-achteloos de ene na de andere classic tune voor zich uit schoppend. Die unieke dictie en weirde, verhalende teksten van de betreurde Gordon Downie, die heerlijk over elkaar heen stuiterende en over elkaar heen rollende bollende wondergitaren van Paul Langlois en Bobby Baker, die schier eindeloze bevreemdende, soms zelfs griezelige melodieën,... lastig kiezen, maar we hebben een extra zwak voor Little Bones.

Spannend nummer en ge-wel-dig om iedere keer opnieuw te horen. Rauwe kracht, die we nooit meer in originele vorm zullen ervaren door het verlies van voorman en sjamaan Gordon Downie, die we immer zullen eren.

7 april 2023
Laurens Leurs