#NinetiesMomenten - Swell - Throw The Wine (1997)

#NinetiesMomenten - Swell - Throw The Wine (1997)

Altijd een hachelijke onderneming om te gaan voor een reeks beste sngs uit de nineties. Deze keuze is dan ook puur arbitrair. (PS Er wordt niet met de jury gecorrespondeerd).

Het was altijd al moeilijk om de vinger te leggen op de muziek van Swell, maar wat wel vaststaat, is dat ze ons hart steeds weer een sprongetje doen maken. En dat was zeker het geval met 'Too Many Days Without Thinking' het album waaruit dit geweldige nummer komt.

Opgericht in 1990 door zanger-gitarist David Freel en drummer Sean Kirkpatrick, maakte Swell twaalf studioalbums, die hier regelmatig in de speler gaan. Jammer genoeg overleed de frontman in 2022. Maar hoewel het laatste album van de band verscheen in 2009, besloot de band toch nog een laatste tournee te ondernemen zonder Freel. Een tournee, die hen tot in de Hnita Jazz Club (8 april) en de Brusselse Botanique (9 april) brengt.

Typerend aan de muziek van Swell is de akoestische gitaar, die bijna steevast diende om het liedje aan op te hangen, hoewel dat nog lang niet betekende dat er geen elektrische gitaren werden gebruikt. Getuige deze knaller.

 

8 april 2023
Patrick Van Gestel