Niet te missen muziekseries op YouTube (deel 3)

Achtergrond

Verdwalen op Youtube; het fenomeen is u waarschijnlijk wel bekend. Wat begint bij het bekijken van een videoclipje van uw favoriete artiest, eindigt met het schuimbekkend afschuimen van die rechterkolom. Kanalen worden gevolgd, favorietenlijsten worden aangedikt en “Vind ik leuk”-s worden aangeklikt. Uren verstrijken, nachten vallen. En u, u blijft maar verder klikken. DaMusic ziet door het bos de interessantste bomen en leidt u met genoegen door deze wildernis.

Niet te missen muziekseries op YouTube (deel 3)



Ook dichter bij huis valt er heel wat te beleven. Zo kan je inschakelen op het Gentse Stroom tv, waar up- and- coming dj’s de kans krijgen om in een visueel bad hun kunsten te tonen. Denk aan muziek van Nosedrip, Jensen of Henri met als achtergrond een psychedelische trip waarbij je kompas het noorden kwijt is. Ander fijn, Belgisch beeldmateriaal kan je vinden in de Hightime Sessions in de Hightime-studio, waar ambitieuze en beloftevolle bands hun ding mogen doen. Bands die op de borrel kwamen zijn onder meer Mountain Bike, DVKES, Psycho 44, Double Veterans en Alpha Wale.

Snoop Dogg, Snoop Lion of gewoon Snoopzilla is een bezige bij. Naast een hele reeks muziekprojecten drukt hij ook zijn stempel op het hele Youtube-gebeuren. Op ‘Snoop’s Underground Heat’ krijg je elke week een selectie van tien hiphopnummers, die volgens de goede man het waard zijn om eens een draaibeurt te geven. Maar waar hij zelf nog het meest plezier aan beleeft is ongetwijfeld de ‘GGN Hood News Show’ waar hij de gedaante inneemt van de wietrokende nieuwslezer Nemo Hoes. Schakel in - elke dinsdag - om Nemo Hoes, Don “Magic” Juan, Android Miller (Andy Milonakis) en vooral Stormy Fronts (de weervrouw) bezig te zien.

Bij het Amerikaanse Complex Magazine nemen ze een kijkje in de geboortewijken van bekende artiesten. ‘The Neighborhood’ geeft een unieke blik op de plaats waar artiesten zijn opgegroeid met de artiest in kwestie als gids. Uiteraard ligt de nadruk op hiphopartiesten, want Complex is een hiphop magazine en in geen enkel ander genre hoor je zoveel verwijzingen naar hun geboorteplaats. Toch hebben ze ook al Black Lips en Jonny Pierce van The Drums weten te strikken voor een aflevering. Wij pikten er de aflevering van Ratking uit. Hij wordt gezien als één van de meest beloftevolle hiphopacts van dit jaar en tijdens een optreden in Brussel herleidde hij de hoofdstad nog tot schroot.

Mensen die graag indrukwekkende beelden zien tijdens hun favoriete singles kunnen terecht bij het onlangs gelanceerde ‘Directors ID’. In een samenwerking tussen Pitchfork en het Portugese Canal180 kan je een interview zien met de meest tot de verbeelding sprekende regisseurs van dit moment. Tijdens de eerste aflevering kan je Hiro Murai aan het werk zien, de man achter de videoclips van onder meer Earl Sweatshirt, Queens Of The Stone Age, Flylo en Spoon. Komen ook nog aan bod: Isaiah Seret, Daniel Brereton, Focus Creeps en David Wilson.

30 november 2014
Joris Roobroeck