Nic De Schepper

Eindejaar 2016

Voor all things metal kloppen wij vooral bij Nic De Schepper aan. En die antwoordt altijd met veel plezier en enthousiasme. Check vooral ook eens zijn blog waar hij nog meer woorden kwijt kan over de hardere genres dezer wereld.

Mooi gepoetste plaat

1. Amon Amarth – ‘Jomsviking’

2. Kvelertak – ‘Nattesferd’

3. King Hiss – ‘Mastosaurus’

4. Death Angel – ‘The Evil Divide’

5. Sodom – ‘Decision Day’

6. Trick or Treat – ‘Rabbits' Hill Pt.2’

7. Avatar – ‘Feathers & Flesh’

8. Megadeth – ‘Dystopia’

9. Metallica – ‘Hardwired... To Self-Destruct’

10. Alter Bridge – ‘The Last Hero’

Mooi in levende lijve

1. Ghost – Vooruit, 31/01/2016

2. Kreator – Alcatraz Metal Festival, 14/08/2016

3. The Doors in Concert – Fonnefeesten, 8/08/2016

4. Amon Amarth – Vorst Nationaal, 30/10/2016

5. Behemoth – Graspop Metal Meeting, 19/06/2016

Mooi niet!

Nog nooit zoveel nieuw materiaal gecheckt, waaronder zelfs van Metallica en Megadeth, en toch lang moeten nadenken over een tegenvaller. Laten we dan toch maar voor de EP 'Popestar' van Ghost gaan. Na die geweldige video van Square Hammer – waarover later meer had ik mij aan meer verwacht dan de vier lauwe covers die ‘Popestar’ vervolledigen. Maar we hebben voor de rest de laatste tijd zeker niet te klagen over Ghost, met een geweldig album en verschillende topconcerten.

Mooi maar gemist

Rammstein, The Offspring, The Van Jets en Robert Plant allen dezelfde dag op Rock Werchter?! Het is er helaas niet van gekomen. Wat Rammstein betreft, krijg ik gelukkig volgend jaar een herkansing op Graspop, een festival dat ik dan weer in geen honderd jaar zal missen.

Mooi in beeld

Niet te geloven dat ik deze mannen enkele jaren geleden nog saai heb genoemd. Dit jaar staan ze zelfs helemaal bovenaan mijn lijstje van beste concerten. Hun laatste single Square Hammer is catchy as fuck en heeft dan nog eens een videoclip meegekregen om van te smullen.

De toekomst is mooi

Wat weinig bekende bands betreft, heb ik de namen Cave on Fire en End of the Dream staan. Ook Spoil Engine en het uit mijn thuishaven afkomstige 23Acez komen binnenkort met veelbelovend nieuw materiaal.

17 december 2016
Patrick Van Gestel