Nic De Schepper

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en van echte en would-be BV's.

(nds) - aka de brulboei van de redactie - is doorgaans een aangename kerel. Het afgelopen jaar puzzelde hij de beste metalreleases bij elkaar en trok hij naar de ruigste festivals voor daMusic.

De man kan zeker nog wat nieuwe collega's gebruiken en beloofde plechtig geen geweld te gebruiken als er iemand de platen die hij ook wil bespreken voor z'n neus weggraait.

Voel jij je geroepen, check dan even deze link.

De beste van het jaar.

1. Ghost - 'Meliora'

2. Sylosis - 'Dormant Heart'

3. Angra - 'Secret Garden'

4. Gruesome - 'Savage Land'

5. Orange Outlaw - 'Desert Wolf'

6. Iron Maiden - 'The Book of Souls'

7. Hammercult - 'Built for War'

8. Heidevolk - 'Velua'

9. Dunderbeist - 'Hyklere'

10. Queensrÿche - 'Condition Hüman'

Amai, dat kon beter!

Annihilator op Alcatraz. Jeff Waters bolde het toen na twee nummers af. Er is achteraf veel over gezegd geweest en intussen is Jeff het terug komen goedmaken, maar het zal nog lang in de gedachten blijven.

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelenMet Sylosis en Evergrey was ik net op tijd mee om ze te kunnen checken op Graspop. Gelukkig, want beiden hebben ze mij volledig weggeblazen.

U hebt deze toch gezien?

How awesome is this? En dat voor één van de pioniers in de death metal.

Straf live

1.Overkill - Alcatraz

2. Audrey Horne - Trix Club

3. Anthrax - AB

4. Saxon - Rock Zottegem

5. Evergrey - Graspop

In de marge

Parijs springt er ongetwijfeld niet alleen bij mij bovenuit. Omwille van de omvang van de terreurdaden, maar vooral ook doordat er een aanslag werd gepleegd tijdens een concert, voel ik mij als muziekliefhebber nog nauwer betrokken bij heel de zaak. Ik was die avond trouwens ook net op een concert (Evil Invaders, Your Highness en Emperors of Decay in AB Club).

Coming up

Hoewel Ghost mij live nog nooit heeft weten te boeien, begin ik na hun laatste album toch te denken dat ze er nog gaan geraken. Toch een paar geweldige songwriters tussen die volgelingen van Papa Emeritus.

13 december 2015
Nic De Schepper