Newmoon - Let It End

Inlandse Maatjes

Newmoon - Let It End

Op de nieuwe maan is het nog wachten tot 2 juli, maar de nieuwe single van Newmoon is wel reeds geland.

De wolken verdwenen rond Newmoon. Het is te zeggen, de wolken van noise, die op hun algemeen geprezen debuutplaat rond de songs hingen, lijken weggedreven op Let It End dat ondanks de wat wanhopig klinkende titel eerder een glorieus anthem is.

Wie in de song bijt, moet eerst door een dun laagje feedback, maar dan barst een feest van drie gitaren los, ondersteund door een strakke drumbeat en een stevige bas. De songtitel wordt zo vaak herhaald dat het al snel een soort van mantra vormt, een passend schouderklopje voor al wie uitkijkt naar het einde van het schooljaar of een andere kwelling.

Het ziet er dus naar uit dat de opvolger van ‘Space’ – die voor later dit jaar is – een pak lichter te verteren zal zijn, maar van vooruitgestuurde singles weet je nooit of ze als vlag de lading zullen dekken. Anderzijds verklaren Bert Cannaerts en de zijnen zelf in een persbericht dat dit keer de song voorgingen op volume.

 Als producer namen ze Andy Savours (Sorry, The Horrors, My Bloody Valentine, The Pains Of Being Pure At Heart…) onder de arm en hij kreeg de opdracht “meer Oasis, minder My Bloody Valentine”. We zijn benieuwd!  

Het meezingen op onderstaande shows kan je al oefenen met de lyric video:

Newmoon werd al bevestigd voor de Gentse (19/7) en Lokerse Feesten (5/8). Meer shows zullen volgen.

22 juni 2019
Marc Alenus