Newmoon - Collide Into Me

Inlandse Maatjes

Newmoon - Collide Into Me

Newmoon geeft Collide Into Me een zelfgeregisseerde clip.

Op 11 oktober brengt Newmoon zijn tweede album ‘Nothing Hurts Forever’ uit via Pias en afgaande op singles Collide Into Me en Let It End worden noise en feedback naar de hoek verwezen ten voordele van de melodie.

Collide Into Me is al uit van eind juli, maar heeft nu ook een nieuwe clip gekregen. Je kan hem hieronder bekijken. Hoewel de song een fatalistisch beeld schetst van toevallige ontmoetingen buiten de bars om 03:00 uur ’s nachts en handelt over dat moment waarop je contact maakt met andere barflies en gesprekken meer over emotie gaan en minder over inhoud, zien we in de clip een indringend portret van Britt Valkenborghs bekend van JIM en Cinema Canvas. De botsing is zacht, maar toch wat ongemakkelijk close.

Over de track zegt zanger en regisseur van de clip Bert Cannaerts: "het was het eerste nummer op dit album dat voelde alsof we in een richting gingen die we niet eerder hadden verkend…Het heeft ons zeker verder uit onze comfortzone geduwd en op weg naar iets dat heel natuurlijk voor ons voelde."

Vanavond kan je Newmoon live zien op Villa Pace. Geraak je daar niet meer dan kan je ook nog naar  PLAY Festival, MOD, Hasselt (5/10) of de gratis NHF Launch Party, Caffènation Antwerp (10/10).

Uiteraard vind je Collide Into Me ook op onze playlist.

7 september 2019
Marc Alenus