NEVA - Ocean

NEVA - Ocean

Maak kennis met de nieuwe Belgische band NEVA..

NEVA is een vierkoppige band bestaande uit zangeres en gitarist Jente Neels (ook bekend van haar soloproject Nel), bassist Fieke Soete, gitarist Michiel Van De Winkel en elektronicawizard Alec Liegeois. De band, ontstaan op PXL-music, zet zich in de markt als indie synthpopband en kijkt op naar grote voorbeelden zoals The 1975, CHVRCHES en Wolf Alice, maar afgaande op hun eerste muzikale baby zijn ze ook meer dan dat.

Ocean vertelt een verhaal over een lange avontuurlijke reis waarbij je alles wil ontdekken, maar toch je vertrouwde thuis mist. Centraal staat de sterke stem van Neels en in de gitaren horen we inderdaad iets terug van Wolf Alice, maar het bombast van The 1975 horen we niet, misschien is dat iets voor de andere nummers op de aankomende ep, hoewel deze sessie voor Radio Scorpio meer in het verlengde ligt van deze single, maar toen was NEVA nog een duo met enkel de twee dames.

Voor ons mag het bombast gerust achterwege blijven. Zoals NEVA hier klinkt, klinkt het goed en we kunnen dan ook spreken van een zeer aangename kennismaking!

Single en ep werden opgenomen in de studio Farrm en gemasterd door Jan Viggria (The Guru Guru).

20 januari 2021
Marc Alenus