Neko - New Lines

Neko - New Lines

We presenteren u met plezier deze gloednieuwe indie-artiest uit Amsterdam.

Neko, bij zijn vrienden en de politie bekend als Robin de Geus (45ACIDBABIES, Mademoiselle, Find us in Slumberland, Juliet) brengt vandaag met New Lines zijn eerste single uit. Na zeven jaar studie aan de Herman Brood Academie en het Conservatorium van Amsterdam, en bakken live ervaring te hebben opgedaan met genoemde bands, is het tijd voor de Geus om solo te gaan.

Zelf zegt hij over zijn eersteling: “New Lines gaat over de zoektocht naar de grens van vriendschap en wat daarna komt. Het samen bewandelen van onbekende paden en de valkuilen die daarbij op de loer liggen. Het opnieuw uitlijnen en inkleuren van een relatie.”

Wij zeggen dat het een prima, smaakvolle song is met een geweldige opbouw. Startend vanaf een beat, een akoestische gitaar, een streepje elektronica en zijn prima stem ontvouwt het nummer zich gaandeweg en laat de Geus steeds meer energie vrij tot een hartverscheurende gitaar de persoonlijke gevoelens helemaal de vrije loop laat. Vervolgens haalt de Geus de EHBO-kit weer boven en zalft hij de wonde met zijn stem.

7 mei 2021
Marc Alenus