Neeka - Kersen

Inlandse Maatjes

Iedereen kent haar nog van Don’t Hold Me Back en zelf houdt ze zich nu ook niet meer in: Neeka doet haar eigen ding voortaan in het Nederlands.

In 2012 schreef Neeka voor de sessie ‘Kleur in E Mineur’ al het mooi gevoelige nummer Jij kent de Lijnen, over schilder Raoul De Keyser. Het leverde haar toen heel wat airplay op bij Radio 1.  

Toch duurt het nog een paar jaar en een reeks optreden met Kris De Bruyne voor de Neeka beslist om verder te gaan in haar eigen taal. Vele fans en collega’s zoals Guido Belcanto vroegen het nochtans: “Wanneer doe jij nu eens iets in het Nederlands?”

In het voorjaar 2018 neemt Neeka in de übergezellige Gentse Room 13 studio’s tien prachtige songs op, gezongen in haar moedertaal, alsof ze nooit iets anders heeft gedaan. Puur en ontwapenend eerlijk.

De singer-songwriter blijft ook in het Nederlands een melancholisch meisje: speels en vernuftig maar altijd een beetje donker. Een sfeer die haar heel eigen is en die haar muzikanten perfect weten te vatten! De sublieme strijkersarrangementen van Yves Meersschaert gespeeld door het Room 13 Orchestra, tillen het album naar een nog hoger niveau.

Een eerste voorsmaakje is het heerlijk swingende Kersen dat je hieronder kan plukken.

Het album komt uit in het voorjaar van 2019, gevolgd door een CC tournee.

12 november 2018
Marc Alenus