Natural Highs Festival: unieke dance-experience met een stevige groene tint

Voorbeschouwing

Natural Highs Festival: unieke dance-experience met een stevige groene tint

Toegegeven, we zijn stiekem vooraf al even gaan kijken. Best handig wanneer een festival plaatsvindt in een publiek park en de organisatie veel energie steekt in opbouw en setting om de naam van het event ten volle eer aan te doen.

 

Het alternatieve, tweedaagse dancefestival (op 6 en 7 september in Duffel) ziet er nu al fantastisch uit. Op natuurlijke wijze gestyled rond de meanderende Nete, de grandeur van parkbomen en de mystiek van een nog steeds half-staande kasteelruïne. Eerder het werk van binnenhuisarchitecten en ecodesigners dan van een festivalorganisatie.

En zo hoort het ook, want deze eco-Tomorrowland zet in op corporate values als intimiteit en gezelligheid. Waar decor en belichting voor extra accenten zorgen en niet voor overweldiging (en dus blijft ook het energieverbruik binnen de perken dankzij verantwoord licht en een zelfgeplaatste windturbine op de dijk). Waar bezoekers zichzelf kunnen zijn en kunnen genieten en zich niet ostentatief dienen te verkleden. Waar “Natural High” zijn een beleef-term is. Check even de fantastische transformatie van oude glascontainers in trendy lounge kuipseats op de Facebook van het event en je begrijpt het helemaal.

Die lijn wordt trouwens volledig doorgetrokken in de line-up: twee podia, slechts zeventien acts of dj’s, geen opvallende namen, maar wel artiesten met ziel en passie. Dat geeft voldoende tijd voor de bezoeker om alles rustig te kunnen beleven en voor de acts om ongeforceerd hun ding te kunnen doen.

Vrijdag (1 podium) ligt in handen van de organisatie KetaLoco, gespecialiseerd in housebeats die net dat tikkeltje dieper en donkerder gaan. Waar niet enkel resident-dj Don Cabron zijn ding zal doen, maar ook ondermeer het Nederlandse trio Kapibara dat naar eigen zeggen een mix brengt van deephouse, indie en techno met injecties van tropische natuurgeluiden. Check zeker ook de heren van Agents Of Time, indien mogelijk, met die eclectische mix die varieert van progressive en ambient tot scherpsnijdende, diepe techno.

Zaterdag vult het organiserend collectief Floorfiller een podium met zes acts, waaronder de exotische, energieke verschijning en housespecialist William Djoko. Maar ook houseproducer Franky Lizardo (Defected Records) komt heerlijk knallen – must see / hear! En hopelijk haalt ook act Always Late het. Kidding.

Als tweede host op zaterdag gaat het gekende Gentse Collectief Kozzmozz de plak zwaaien en brengt new highlights als Lien De Keyers mee, maar ook vaste waarden als Spacid en internationale undergroundwaarden als het Duitse techno-/elektro-duo SHDW & Obscure Shape en Manchester technogod Setaoc Mass (SK_Eleven).

TIP: vooraf bovenstaande namen checken kan, maar gewoon afkomen en meemaken zonder verdere voorkennis is zeker niet minderwaardig.

http://naturalhighs.be/

5 september 2019
Johan Giglot