Nathan Daems (Black Flower, ...)

Eindejaar 2016

Gewoon maar zeggen dat Nathan Daems deel uitmaakt van Black Flower, zou de mens onrecht aandoen zijn. Want hij zit ook nog bij Ragini Trio, Collective N Trance en Myrddin en wie weet komen daar in 2017 nog wat projecten bij. Hier vindt u zijn relaas van 2016.

Mooi gepoetste plaat

1. Lyenn – ‘Slow Healer’

2. Dans Dans – ‘Sand’

3. Pura Vida – ‘Seasons Of Life’

4. Dijf Sanders – ‘Moonlit Planetarium’

5. Beraadgeslagen – ‘Beraadgeslagen’

Mooi in levende lijve

Tcha Limberger. Je moet het maar doen, in een stuk of acht, negen talen zingen, drie verschillende instrumenten spelen, elk nummer steengoed brengen in een totaal ander genre en toch een coherent concert geven met dus een laaiend enthousiast publiek als gevolg.

Mooi niet!

Het grootste deel eigenlijk van wat er zich in de Ultratop bevindt, vind ik het etiket muziek nauwelijks waardig. Op de radio wordt zoveel eenheidsworst gedraaid: voorspelbare formules die al sinds de jaren negentig herkauwd worden. Als muziek niet meer creatief is, is het dan nog wel muziek?

Mooi maar gemist

Naar het schijnt is het Sun Ra Arkestra weer eens gepasseerd in België en dat het de moeite was. Had ik graag gezien, maar helaas.

Mooi beeld

De toekomst is mooi

Opname nieuw album van Ragini Trio (met o.a. drummer Lander Gyselinck), doorbreken met Black Flower in Frankrijk. Online release van de muziek van mijn nieuwe formatie Collective N Trance, enkele schone video-opnames van mezelf met Myrddin, ...

Een mooie toekomst voor…

Ik zei altijd dat Lander Gyselinck zeker ging doorbreken. Blijkt dat dat volop aan de gang is. Dus het is wellicht de laatste keer dat ik dit nog kan zeggen.

29 december 2016
Patrick Van Gestel