MVNSI - Tous Les Mêmes

Inlandse Maatjes

Geen twijfel mogelijk: soms moeten we onze vrienden beter kiezen. Neem nu MVNSI, ja een rapper: “het zijn ook allemaal dezelfde, nietwaar?”

In juni vorig jaar brachten we als een van de eersten de ondertussen grijsgedraaide single Pas De Question van rapper en De Nieuwe Lichting-deelnemer MVNSI. De man werd onlangs veroordeeld tot een werkstraf van tweehonderd uur en zou wel eens door ons mama een “slechte vriend” genoemd kunnen worden.

Maar he: niet iedereen heeft het privilege om op te groeien in een zachtaardig milieu en de feiten waarvoor MVNSI op de vingers werd getikt, dateren van 2012. Tijd voor een schone lei dus en als de muziek hem een uitweg kan bieden. Dan reiken we hem graag een hand toe.

Pas De Question bracht het eerste succes, Mi Amore, Temps en MEDIA volgden en nu is er de nieuwste single van MVNSI: het korte, maar lekker vloeiende en strijdlustige Tous Les Mêmes. Op de vraag “MVNSI waarom ben je zo”, antwoordt hij niet meer, want “wij zijn toch allemaal hetzelfde”, zo klinkt het opstandig. Maar MVNSI wil terugvechten en winnen, ondanks de herinneringen aan de joints, de drank, de bende van zijn blok.

8 maart 2019
Marc Alenus