Muzzzzikale Dag van de Aarde

Wiki

Vandaag is het Earth Day. En je mag dan wel het hoofd in het zand willen steken, dan nog kan je niet om de problemen heen waarmee de bijenbevolking overal ter wereld te maken heeft. Wij vonden het alvast nodig om daaraan de nodige buzz te geven.

Of alles honing is? Koek en ei is het alvast niet. En als we de droom van Winnie The Pooh willen doen uitkomen, is er nog heel wat werk aan de winkel.

 

We zouden dan kunnen doen zoals The Beatles en gewoon alles Let It Bee, maar zo gemakkelijk bent u ook weer niet van ons af. En ja, dit mag u gerust van de (honing)pot gerukt noemen. Net zoals dat onding van Bee-Boys trouwens.

 

Dan maar liever de bloemetjes en de bijtjes, die niet alleen door Jewel Akens warm worden aanbevolen, maar ook door Jonathan Richman worden voorzien van het nodige stuifmeel.

 

Duidelijk geen goed idee: jagen op bijen. Maar Mercury Rev laat zich alvast niet ontmoedigen. Dan loop je natuurlijk het risico om op een Bee-Sting te lopen. Of je kan er met opzet naar op zoek gaan, zoals The Black Crowes dat doen.

 

Ook voor de honingbij van Unknown Mortal Orchestra of die van Madrugada kan je maar beter lief zijn, net zoals Culture Abuse dat doen (voor alle beestjes trouwens).

 

En je beloning? Dat wordt dan gewoon Just Like Honey.

Leer hier alles over Earth Day 2019.

Foto: Robert J. Banach – OceanCityCool.com

22 april 2019
Patrick Van Gestel