Muziekclub N9 luistert het jaareinde op

Voorbeschouwing

Voor wie, nu de dagen korter en de avonden steeds langer worden, graag een concertje meepikt in een gezellig kader, heeft Muziekclub N9 in Eeklo een mooi aanbod tussen nu en het eind van 2016.

Op 11 november zal daar in het kader van Autumn Falls Oaktree aantreden. Het project van Adriaan de Roover brengt betoverende, elektronische muziek, die de perfecte balans tussen dansvloer en woonkamer vindt. In het voorprogramma staat Billie Rodney, pseudoniem van de Antwerpse zangeres Bie Van Landeghem. Met haar voortstuwende, donkere stem creëert ze een aparte intensiteit. In 2016 stootte ze door tot de finale van Humo’s Rock Rally met “de beste stem van de wedstrijd,” aldus de jury.

Dez Mona treedt aan op 25 november. Sinds het vertrek van Nicolas Rombauts is Dez Mona meer dan ooit de groep rondom zanger Gregory Frateur. Hij wordt omringd door een stel virtuoze muzikanten. Na dertien jaar quasi non-stop aanwezigheid op de planken, zes studioalbums en meerdere zijprojecten gaat Dez Mona er na deze tour overigens even tussenuit. In tegenstelling tot de afgelopen club- en festivaltour, waarbij de set voornamelijk uit uptempo songs bestond, zal de groep zich nu op de talrijke ballades uit het repertoire concentreren. Oude en nieuwe nummers, bekende en onbekende pareltjes worden uitgekleed en voorzien van een ander jasje.

Op 2 december is het de beurt aan Krankland, het nieuwe project van Thomas Werbrouck van Little Trouble Kids. In september 2016 verscheen debuutplaat ‘Wanderrooms’, die ook door ons bijzonder enthousiast werd onthaald. De plaat verzamelt tien gelaagde en veelkantige songs waarin Werbrouck, meester van licht en schaduw, zijn ziel en zaligheid legde. In het voorprogramma het lokale Maine Coon. Dit viertal brengt een instrumentale mix van subtiel gitaarspel en passende effecten, straffe baslijnen, strakke drums en psychedelische synths en ze doen dat goed. Zo goed dat ze werden genomineerd voor De Nieuwe Lichting op Studio Brussel.

Een week later tot slot zullen de Ertebrekers een lokaal warmtefront over de N9 loslaten met hun zwoele en frisse West-Vlaamse soul en funk. Hun plaat ‘Otel’ heeft een vrolijke inborst, vertelt charmante verhalen met een verpletterende alledaagsheid en blaast iedereen simpelweg omver. Na een drukke festivalzomer sluiten de heren het jaar af met een clubconcert in Eeklo.

4 november 2016
Patrick Blomme