Mustii - Alien

Mustii - Alien

Kristof Uittebroek (ex- Customs) zei ooit dat België te klein is voor een artiest als David Bowie, die met elke plaat een ander imago en een andere sound uitvond. Deze jongen probeert het tegendeel te bewijzen.

Mustii, een millennial geboren als Thomas Mustin, is een Brusselaar met een liefde voor theater, film en… Bowie. Eens hij in een rol kruipt, verdwijnt zijn bijna ziekelijke verlegenheid en ontpopt hij zich tot niets ontziende performer.

Getuige daarvan is single Alien, qua sound een mengeling tussen de agressieve gitaren van Nothing But Thieves, de energie van Foals en gekruid met accenten van Radiohead en Depeche Mode. Benieuwd of de dertienduizend fans (inclusief twee uitverkochte AB’s), die hem tijdens zijn vorige tournee aan het werk zagen, zullen volgen.

Deze eerste single komt in het kader van een heel albumproject met een rode draad. Die rode draad is Munstins oom die aan schizofrenie leed en die een tiental jaar geleden zelfmoord pleegde. Mustii zal via dit album in de huid van zijn nonkel kruipen om het uitzonderlijke verhaal te vertellen.

Klinkt intens en zo klinkt ook Alien.

24 april 2021
Marc Alenus