Murphy Munro - Bitter Sweet Bouquet

Murphy Munro - Bitter Sweet Bouquet

Murphy Munro levert tijdloze single af in de beste seventiestraditie.

Een poosje geleden meldden we dat Murphy Munro samenwerkte met Johan Schots aan een concept-cd waarop de twee een wandeling maken doorheen de populaire muziek vanaf de fifty’s.

‘Timetraveller’ zal die plaat heten en nu is er een tweede single van uit, opnieuw met de stem van Nick Martinet, zoals Munro echt heet. Maar dit keer gaat het niet over een song van hemzelf, maar werd de track geschreven door Schots. En dit keer bevinden we ons in de seventies, meer bepaald in de sferen van Fleetwood Mac.

Bitter Sweet Bouquet doet zijn naam alle eer aan. De klanken van de Rhodes, akoestische gitaar, strijkers en Munro’s stem klinken zoet, maar de afsluitende gitaarsolo en vooral de tekst smaken bitter. Het is dan ook een soort afscheidssong of zoals Martinet het verwoorde in Het Laatste Nieuws: “De tekst gaat over een man die aan zijn geliefde niet kan beloven dat hij er de volgende ochtend nog zal zijn. De liefde voor zijn partner is mogelijk niet sterk genoeg om het verdriet in zichzelf tegen te gaan.”

23 februari 2020
Marc Alenus