MURI - Witte Rook

MURI - Witte Rook

Op 9 oktober presenteert de band de debuut-ep in de Minardschouwburg te Gent.

In maart maakten we kennis met de titeltrack van die ep, Omgeef me, waarin de bekende psychiater Dirk De Wachter voor MURI de microfoon opnam. De single werd opgepikt door Radio 1 en nu komt de band met de laatste single naar aanloop van de ep-releaseshow over drie weken. Witte Rook waait in de richting van Eefje De Visser en aanverwanten. De poëtische tekst over iemand niet loslaten, terwijl dat misschien beter wel zou zijn, wordt ingebed in elektronica en wordt in de brug behoorlijk desoriënterend. Daarin werd elke lettergreep apart ingezongen.

Frontvrouw Muriel Boulanger: “De eerste aanzet voor het nummer ontstond toen ik op reis was, op een intensieve yoga- en meditatiecursus van drie weken. Een restant daarvan vind je bijvoorbeeld in het refrein: "Als ik alles van me afpel, wie ben ik dan nog".

De debuut-ep van MURI komt uit op vinyl (en cd). Op de A-kant staan vier nummers en op de B-kant krijg je vier nummers cadeau die live werden opgenomen en verfilmd. Digitaal zal enkel de A-kant van de ep verschijnen op streamingplatforms, en de B-kant op Youtube.

Op 9 oktober is het zover: dan speelt MURI een grote ep-releaseshow in de Minard. Om extra te vieren heeft de band ook een strijkkwartet uitgenodigd. Met al meer dan honderd verkochte tickets belooft het een onvergetelijke avond te worden!

16 september 2022
Marc Alenus