MURI - Even Stil

MURI - Even Stil

MURI bracht vorige week een single uit die plots wel heel toepasselijk bleek.

MURI brengt een mysterieuze mengelmoes van Nederlandstalige pop en jazz, door elkaar gemixt door Muriel Boulanger (Low Land Home), Eline Flintrop (Flintrop) en Jonathan Callens (o.a. Kiss The Anus of a Black Cat en Wasdaman).

Muriel zorgt voor de warme vocals, zwoele contrabasklanken en schrijft de nummers. Maar deze komen pas echt tot hun recht wanneer de band ze samen hun sound geeft. Zo neemt Eline de tweede stem op zich en tovert ze allerhande geluiden uit haar keyboard. Jonathan voelt perfect aan wat de nummers nodig hebben op vlak van drums.

Wat je vervolgens in je oren krijgt zijn Nederlandstalige teksten bovenop verrassende muzikale ideeën, vol maatwisselingen, aparte harmonieën, en andere onverwachte randjes. Behalve dan dit keer. Even Stil is een erg rustig nummer met enkel piano, stem, zachtgestreelde drums en weemoedig klinkende strijkers.   

Even Stil ontstond spontaan eind vorige zomer. De opname bleef enkele maanden op de harde schijf Muriel Boulanger staan, maar toen de “stay at home” situatie zich voordeed, belde ze na een videochat met de andere bandleden naar haar favoriete producer Stef Lenaert en Uwe Teichert. Beiden bleken tijd te hebben en zo werd het nummer snel een officiële single.

Voor het clipje sprak Boulanger af met een vriend aan een waterkant in Gent. Ze hielden afstand maar keken elkaar twintig minuten lang in de ogen. Zo lang duurt de song echter niet en dat gaf haar de gelegenheid om met de snelheid te spelen.

23 maart 2020
Marc Alenus