Mule Jenny - Cross The Line

Mule Jenny - Cross The Line

Met deze single toont de Fransman dat hij toch niet echt een debutant is.

Mule Jenny, zo heet het nieuwe project van de Franse muzikant Etienne Gaillochet (We Insist!, Zarboth). Hij kondigde deze week debuutalbum ‘All These Songs Of Love And Death’ aan, dat op 10 december uitkomt via Grabuge Records, Araki en Figures Libres. Pre-order is hier beschikbaar. Cross The Line, de eerste track, komt met een video die je hieronder kan bekijken.

Volgens het persbericht nam Gaillochet het nummer op met drie microfoons, multitracking, gitaar, bas, drums en zang. De song roept het beeld op van een agressieve jongen die alle gevoel voor grenzen heeft verloren, maar eigenlijk op zoek is naar waardigheid. Een oude herinnering aan vernedering in zijn jeugd die in hem begraven ligt, komt naar boven.

“De video laat bijna niets zien. Het is een soort achtergrond voor muziek”; legt Etienne uit. “Ik wilde niet te letterlijk zijn of een verhaal vertellen, het nummer doet dat al, en ik wilde ruimte laten voor de luisteraar. Ik vind de vraag naar beeld, geassocieerd met muziek, te overweldigend. Muziek is vaak beter af zonder. Het enige beeld, dat ik met deze plaat wil associëren, is de foto op de hoes van Matt Irwin.”

18 november 2021
Marc Alenus