Mr.Autumn - De(e)pends

Mr.Autumn - De(e)pends

Kan je zomaar jezelf verloochenen en je geluk laten afhangen van anderen? Pieter Angel D'haeseleer vraagt het zich af op de tweede single van aankomende album 'Catharsis'.

Mr.Autumn liet begin dit jaar al eens van zich horen met Strawberry Dream en nu is hij terug met het even mooie en even donkere De(e)pends, een nummer met een dubbele bodem zoals de titel al suggereert. "De betekenis van de song is voor interpretatie vatbaar, maar voor mij gaat het over een masker aantrekken en je lelijke, donkere kanten willen verschuilen. Je geluk laten afhangen van andere mensen ‘depends’ en de gevolgen ‘deep ends’", aldus de artiest zelf.

Basis voor het nummer was een gitaarlijn die D'haeseleer uit de baritongitaar ontlokte tijdens een jamsessie. Het uiteindelijke resultaat neigt wat naar Tamino en Jeff Buckley of - dichter bij huis - Slow Pilot. De langzame cellostreken onder de track maken hem extra donker, terwijl het drumwerk van Paul De Smet er de nodige pit aan geven.

En net zoals bij Strawberry Dream, knipoogt Mr.Autumn naar het eigen muzikale helden in het artwork. Bracht hij vorige keer een hommage aan My Bloody Valentine, dan verwijst het artwork van de hand van @framingfaith ditmaal naar dat van 'Signify', het album van Porcupine Tree uit midden jaren negentig.

De nieuwe single werd voorgesteld en gereleasd in de Loge tijdens de Gentse feesten en om aankomend album ‘Catharsis’ te bekostigen, startte de artiest een crowdfundingcampagne op.  Op deze manier is er een wisselwerking tussen de single- en videoclipreleases en de crowdfunding.

17 juli 2023
Marc Alenus