Mr Autumn - Cycles

Mr Autumn - Cycles

Een niet nader genoemde zangvogel en een raaf bevolken de nieuwe track.

De titel van de nieuwe single van Mr. Autumn verraadt het al: dit nummer gaat over de cyclus van de natuur, van leven en dood. Hij komt iets te laat voor Allerheiligen, maar het rustige karakter van de song past wel bij de nakende winter, wanneer het leven in de natuur uitgestorven lijkt om dan in de lente terug in alle hevigheid wakker te worden.

Ten tijde van het schrijfproces had Pieter Angel D’Haeseleer net veel naar Nick Drake geluisterd. Dat hoor je in de zanglijn, maar ook in het thema. Drake was ook niet meteen een maker van vrolijke discodreunen over ongeremde feestjes. De altviool, die je hoort (door D’Haeseleer zelf ingespeeld), kreeg hij van zijn moeder en die wordt op haar beurt geëerd met een verwijzing naar haar favoriete film ‘Dances With Wolves’. En zo zit er ook een cirkel in van generaties.

Het donkere artwork is van de hand van Sarah Van Meel. Zij koos voor de levenscyclus van een roos en wie goed kijkt, ziet toch ook licht en hoop aan de einder. Hoop die ook lijkt op te kringelen uit de strijkers in het nummer van dit smaakvolle lied, dat ondanks het ingetogen karakter toch een rijk arrangement kreeg met gitaar, drums, bas, een orgeltje en een Rhodes. Ontdek het hieronder.

28 november 2022
Marc Alenus