Morisse Monty - Be Me

Morisse Monty - Be Me

De uit Antwerpen afkomstige Morisse Monty bracht zopas zijn de single Be Me uit. Het nummer is de eerste single van de debuut-ep van de producer/songwriter, die later dit jaar verschijnt.

Morisse Monty is het alter ego van de uit Antwerpen afkomstige Jussi De Nys. Onder zijn eigen naam maakte Jussi de afgelopen jaren furore als producer/mixer voor artiesten als Frankie Fame, Monokimono en Geppetto & The Whales ook was hij werkzaam voor de Nice Recordings studio in Antwerpen (Baloji, Boogie Belgique, Tourist leMC, Bazart). Als Morisse Monty maakt De Nys indie pop met invloeden uit jaren 70 psychedelica, hiphop en soul.

Na een heftige periode in zijn privéleven stortte Morisse Monty zich volledig op het schrijven en produceren van zijn solo werk. Het resultaat is de ep ‘Breaking Waves’ die later deze zomer verschijnt. De ep is gevuld met de psychedelische hersenspinsels van De Nys die worden ondersteund door steady grooves en dromerige vocalen.

Op de eerste single Be Me, die perfect past bij de omschrijving hierboven, kreeg De Nys de vocale steun van Anouk Kockelberg waardoor de laid back track nog verleidelijker klinkt dan zonder haar het geval zou zijn. De zomer is dan nog wel niet officieel daar, maar we voelen nu al de warme houten vlonder onder onze natte voeten. We spreiden nu al onze badhanddoek uit en daarnaast mag onze radio waaruit deze track klinkt en de klanken worden meegenomen door de zwoele wind.

14 juni 2020
Marc Alenus