Morgendust - Alien

Morgendust - Alien

Morgendust viert de vrijheid met nieuwe single.

In Nederland leven ze dit jaar 75 jaar in vrijheid en onze noorderburen hadden gedacht dit massaal te vieren en daar anders bij stil te staan dan nu mogelijk is. Helaas, want vrijheid is nog steeds niet vanzelfsprekend en de bassist van de indierockers van Morgendust, Dario weet daar alles van; 25 jaar geleden vluchtte hij uit Bosnië en vond hij in Nederland zijn vrijheid. Dat is terug te horen in deze single.

Over de single zegt toetsenist Iwan Blokzijl: “Alien gaat over de moeilijke weg die vluchtelingen vroeger en ook nu nog elke dag moeten afleggen en die met de huidige pandemie nog eens extra uitdagend is. In deze bijzondere tijd vallen muziek en kunsten stil. Juist daarom lanceren we nu deze single, want de muziek moet doorgaan.”

Vorig jaar bracht de nog jonge band uit Zwolle de knappe ep ‘Storm Will Come’ uit, waarop duidelijk te horen is dat de leden toch geen jonkies meer zijn, maar opgroeiden in de jaren tachtig en zich laafden aan bands als Talk Talk, Duran Duran, Pink Floyd, Tears for Fears en Peter Gabriel.

 Ook Alien bevat knipogen naar die periode met gitaren die het midden houden tussen die van Echo & The Bunnymen en een jonge U2, toetsen die zo van Blancmange kunnen zijn en ergens vangen we ook een echo op van iets van The Police.

Maar het thema is tegelijk hedendaags en van alle tijden en dat werd ook mooi gecapteerd in de clip die u hieronder in première kan bekijken!

30 april 2020
Marc Alenus