Moral Eclipse - The Walnut Tree

Moral Eclipse - The Walnut Tree

Een notenboom in de tuin weert vliegen, maar toch probeert deze Limburgse band er te vangen met de eerste single. Misschien ben jij wel één van hen.

Koen Goedschalckx, Kristof Janssen, Michel Brouwers en Ben Dolezal verdienden hun sporen al met de Belgische metalband Chimaere / The Dying, maar nu vinden ze elkaar terug in Moral Eclipse en duwden ze Alice Arduini de microfoon in de elegante handen.  

Als eerste single schuiven ze The Walnut Tree naar voor, een dromerige song waarin galmende synths, gitaren en drums in de wind worden gezet door de etherische zang van de frontvrouw. Als inspiratiebronnen noemt de band zelf: The War On Drugs, Intergalactic Lovers, Feist, Portishead en Pink Floyd, maar afgaande op het eerste nummer heeft de band toch een eigen sound beet.

Deze eerste single wordt door de band uitgebracht in eigen beheer en is een ambitieuze stap richting meer. Moral Eclipse probeert zich op deze manier een weg te banen naar een groter publiek, live shows en wie weet een album. Dit najaar verschijnt er alvast een ep.

22 juni 2022
Marc Alenus