Mooneye - Fix The Heater

Mooneye - Fix The Heater

Dat Michiel Libbrecht één van de muzikale talenten van Vlaanderen is, weten we hier al sinds de Melkrockrally 2017.

Met een van emotie zwangere kopstem en prima songs wist de Zwevegemnaar met zijn band Mooneye twee jaar geleden dan ook De Nieuwe Lichting te winnen. En sindsdien weet iedereen dat er met deze band rekening gehouden moet worden.

Met een geluid, dat ergens hangt tussen Sophia, Dry The River en Boy & Bear, groeide de band uit tot één van de lievelingen van de inlandse meerwaardezoeker en ook in Nederland kreeg de band voet aan de grond. Bijna ging ook Duitsland voor de bijl, maar toen kwam… inderdaad.

Maar niet getreurd: na Bright Lights, het duet met Meskerem Mees is er nu Fix The Heater, de prachtige eerste single van het aankomende album dat dit najaar wordt verwacht. Jo Francken deed de productie van die plaat en hoe snor dat zit, hoor je op de kristalhelder klinkende single.

Die wordt langzaam opgebouwd, vertrekkend vanuit vervormde gitaren en de stem van Libbrecht, om dan plots aan te trekken. Een tapijtje van gitaar dekt de eerste emoties nog af, maar dan is er geen houden meer aan en gulpt de vertwijfeling naar buiten. “She takes off her dress / I am afraid I’m such a mess”, klinkt het gemeend wanhopig en dan mogen de nieuwe bandleden Jesse Maes (gitaar, Sophia, ...) en Ramses Van den Eede (drums, Teen Creeps, ...) doen wat ze willen, maar dat gevoel van radeloosheid blijft in de kamer hangen. 

11 maart 2021
Marc Alenus