Monserey - Drive Home

Monserey - Drive Home

Een eerste album volgt in maart 2023.

Belgische alternatieve poprockband Monserey bestaat uit Thijs Dely (stem), Mattias Devriendt (toetsen), Tom Vanneste (gitaar, bas) en Korneel Vervaecke (sax, bas). En ook al spelen ze al jarenlang samen, het werd pas serieus in 2020.

Na de eerste sessies met Yves Meersschaert, haalde de band er Michiel De Maeseneer (Balthazar, Sylvie Kreusch, Nordmann,…) bij om in de studio-opnames de klank en feel te harmoniseren. Arno De Bock, jarenlang de vaste drummer van Portland, trok mee de studio in. Zo kon frontman Thijs Dely, die voorheen drums en vocals combineerde, zich volledig toeleggen op de zang.

En in die zang klinkt heel wat pijn door. Dat komt omdat hij vecht tegen de prestatiemaatschapij, de schade aan zichzelf en aan de relaties met de mensen om hem heen. Muziek is een manier om alles een plek te geven en om met vrienden samen te zijn.

Dat horen we ook in nieuwe single Drive Home, een filmische song met een prachtige intro, over het afsluiten van een hoofdstuk. Over momenten die voorbij zijn en zaken die voor altijd onuitgesproken zullen blijven. Een periode in het verleden die nu nog herinnerd wordt, maar langzaam zal vervagen.

16 januari 2023
Marc Alenus