momoyo - Colours

momoyo - Colours

Momoyo danst weer in de schaduwen.

Momoyo (typografisch zonder hoofdletter) is de nieuwe Gentse band bestaande uit muzikanten van Uncle Wellington, Jan Verstraeten, Noémie Wolfs, AUDRI en Galine. De band ontstond midden 2019 als een project van auteur en muzikant Jonas Bruyneel.

In een zoektocht naar een duister dansbaar geluid, werkte hij samen met Frie Mechele, Esther Coorevits (I Will, I Swear, Noémie Wolfs, Jan Verstraeten), Renaud Debruyne en Sven Sabbe (Galine) aan een reeks nummers die elk een aspect onderzoeken van wat een mens een mens maakt.

Elke titel bestaat uit één woord, elk woord is een essentieel deel van het fenomeen mens. momoyo sleutelde en experimenteerde in de luwte met producer Klaas Tomme (Ides Moon, St. Grandson) en met Filip Tanghe (Balthazar, Warhaus). Alle muziek werd gemastered door Brian Lucey (Arctic Monkeys, Depeche Mode).

Debuutsingle Breath verscheen dit voorjaar in volle coronatijd en haalde naast heel wat goeie kritieken in binnen- en buitenland ook de programmatie van Radio 1 en Studio Brussel en ongeveer 14000 streams op Spotify. In afwachting van de debuut-ep die eind september op vinyl verschijnt, is er nu de tweede single Colours.

Colours is iets meer uptempo en lichtvoetig dan zijn voorganger, maar blijft toch nog altijd flirten met de grens tussen licht en donker. Fans van Blackie and the Oohoos, Beach House of bovengenoemde bands kunnen de single streamen, beluisteren en kopen via deze link en al de rest natuurlijk ook. Bekijk hieronder de prachtige clip van de hand van Lena Nerinckx.

21 augustus 2020
Marc Alenus