Mokroïé - Moving Forward

Mokroïé - Moving Forward

De kunstenaar laat zich inspireren door geluiden, die uitgroeien tot composities en vervolgens tot films, culminerend in een osmose van talloze leesniveaus.

Op 3 november brengt de Fransman Francesco Virgillio, aka Mokroïé de ep 'Moving Forward' uit. Vandaag laat hij al de openings- en titeltrack op ons los via een adembenemende video.

Het instrumentale nummer herbergt verschillende sferen. Naarmate het vordert, houdt het ons een aantal verontrustende maten vast voordat het ons troost met een hoger ritme, dat schokkend eindigt en ons in afgronden stort. Dat wordt geïllustreerd door cyclische en percussieve deflagraties.

De ep bevat nog meer van dit en kiest voor een eclectisch elektronisch geluid met sterkere rockinvloeden dan Mokroïé in het verleden gebruikte. De intrigerende titel verwijst naar een chaotisch universum waarin creativiteit en energie de enige grote factoren zijn die in staat zijn het kwaad af te weren en dreigende tragedies te voorkomen. Het doel was om sterke muziek te produceren die luisteraars zou motiveren om positief te handelen.

1 september 2023
Marc Alenus