MØ - 'Bikini Daze'

Achtergrond

Aan Deense muzikale hoogvliegers geen gebrek de laatste tijd: Agnes Obel, Oh Land, Fallulah, The Raveonettes,… Aan dat lijstje kunnen we nu ook MØ –wat zoveel wil zeggen als ‘maagd’- toevoegen. 

MØ - 'Bikini Daze'



Momenteel deelt deze ektronische indiepopsensatie ofte het creatieve concept van Karen Marie Ørsted de tourbus met Major Lazor en AlunaGeorge. Haar single ‘Pilgrim’ werd geremixt door MS MR en tussendoor werkt ze ook nog eens gretig aan haar debuutplaat.

En dat die debuutplaat meerdere potten zal breken kunnen wij nu al voorspellen, afgaande op MØ’s ep ‘Bikini Daze’. Opener XXX 88 ft. Diplo geeft blijk van een soulvolle, warme popsound, doordrenkt van synths en samples à la Grimes of Purity Ring. Never Wanna Know dan, lijkt een fleurige heruitgave van een fiftiesmovie met Lykke Li in de hoofdrol terwijl Dark Night overtuigt met catchy trompetgeluiden en een zachte stem.

Wanneer haar debuutplaat er zal komen, is nog niet bekend. Maar wat we wel al weten is dat Ronni Vindahl, de helft van het producersduo No Wav (Rhye, Quadron), verantwoordelijk is voor de productie. Aftellen maar!
MØ komt op vrijdag 8 november naar de AB. Er zijn nog steeds tickets beschikbaar.
7 november 2013
Janne Degryse