#MisterBaker - Masters Of Reality - Ants In My Kitchen (1992)

#MisterBaker - Masters Of Reality - Ants In My Kitchen (1992)

Ginger Baker raasde aan tweehonderd per uur door het leven. Al bij al opvallend vast te stellen dat hij toch de tachtig haalde. Hij is alvast één van de vreemdste vogels in het muzikale landschap, toen en later, een ongeleid projectiel dat toch altijd weer aan de oppervlakte kwam met een ritmische topprestatie. De docu uit 2012 'Beware Of Mr. Baker' was de ultieme ontnuchtering, waarbij een extremely grumpy old man vanuit zijn Zuid-Afrikaanse versterkte burcht terugkeek op een wonderlijke carrière. Een week lang verkennen we de exploten van wijlen Mister Baker.

Op dit nummer trommelt Ginger Baker weer lekker rollend zoals hij dat bij Cream deed.

Na het verpletterend magistrale debuut van Masters Of Reality in 1988, verwachtte iedereen een deel twee en een nog grotere verplettering, maar dat was zonder waard Chris Goss gerekend, die de tijd nam om vier jaar later met een heel ander kleurenpalet te schilderen en met de onverwachte hulp van “veteraan” Ginger Baker aan de drums. 

Een classic rockalbum, 'Sunrise On The Sufferbus', dat tot vandaag behoorlijk onderschat blijft.  Een boeiende, spannende plaat, die bijwijlen zelfs de humor niet schuwt.  Zoek "T.U.S.A.” en hoor de spoken word van Ginger Baker over de onmacht van de Amerikanen om een fatsoenlijk kopje thee te fabriceren ("Pour boiling water over the tea / How simple and clear / Can the instructions be?").  Wij kiezen vandaag voor Ants In My Kitchen met een Ginger Baker op toptrommelniveau!

En je hoort niet elke dag een song over een geslachtsziekte: “Stuck in Indiana / With a bug in my banana”.

4 augustus 2021
Laurens Leurs