#MiskendeWereldhits - The Fleshtones - Hope Come Back (1982)

#MiskendeWereldhits - The Fleshtones - Hope Come Back (1982)

Wereldhits in het hoofd van (ll) en spijtig genoeg veel te weinig op de radio geweest, maar we halen ze graag uit het harmonieuze verdomhoekje.

Eigenlijk dé plaat ('Roman Gods') die ons halsoverkop vanuit de new wave terug de gitaren in trok begin jaren tachtig. Er is al eens gespeculeerd waarvan we de naam The Romans leenden. Wel, dit was de bron. Roman Gods leek ons een tikje te onbescheiden, maar The Romans, dat leek ons wel wat.

The Fleshtones-zanger Peter Zaremba en gitarist Keith Streng herontdekten zoals velen begin jaren tachtig de onvolprezen 'Nuggets: Original Artyfacts From The First Psychedelic Era 1965-1968', de verzamelaar van Lenny Kaye met de beste punkrockrammelamadingdongegitaargaragegroepjes uit de States, die een potig antwoord had samengesteld op de Britisch Invasion en dat op één plaat, later een box en nog later enkele bijkomende boxen.

Een debuut zonder één enkel minder nummer. In een productie van Richard Mazda, de huisproducer van het I.R.S. Recordslabel van Miles Copeland. De discografie van dat label is indrukwekkend: The Fall, The Birthday Party, Wall Of Voodoo, The Fleshtones, Tom Robinson, Alternative TV, Yello, Suburban Lawns, Brian James, The Scientists, Neneh Cherry, ...

Naar verluidt touren the Fleshtones nog steeds. Benieuwd of ze deze nog op de playlist hebben staan.

11 juni 2024
Laurens Leurs