#MiskendeWereldhits - The Dentists - House The Size Of Mars (1990)

#MiskendeWereldhits - The Dentists - House The Size Of Mars (1990)

Wereldhits in het hoofd van (ll) en spijtig genoeg veel te weinig op de radio geweest, maar we halen ze graag uit het harmonieuze verdomhoekje.

Op wikipedia weten ze zich geen raad met hoe deze fijne Britse gitaarpopgroep te omschrijven. Dus gooien ze maar alles in de strijd: Indierock, janglepop, powerpop, neopsychedelia, postpunk. Kies zelf maar.

Eigenlijk doet het er niet echt toe en moet je gewoon luisteren naar de fijne melodieën, de sterke refreinen, de clevere teksten en de good vibes die als tandenstokers in het rond worden gestrooid. Ze waren eind jaren tachtig, begin negentig eigenlijk populairder in de Lage Landen dan in het thuisland, hoewel ze ook wel eens in de States geraakten, toen Homestead Records de platen in Amerika begon te verdelen.

Van de lp 'Heads And How To Read Them', geproducet door Paul Despielaere, die fijne verhalen wist te vertellen over hun oer-Britse ontbijtgewoonten in de studio, waarvoor afwisselend kamp opgeslagen werd in de Ace Studios in Aartselaar en de Cabin Studios in Coventry. Zo ergens tussen The Jam en The Smiths in, al rammelend en jangelend een eind de goede richting uit.

10 juni 2024
Laurens Leurs