Millbrooks - Rosenthal Effect

Inlandse Maatjes

Millbrooks - Rosenthal Effect

Britpop uit Gent? Daarvoor moet je bij Millbrooks zijn.

Met vorige single Red Light District nam Millbrooks ons nog mee naar Soho en omliggende straten. Met hun nieuwste single Rosenthal Effect blijven ze trouw aan hun mix van Britpop en rock en voegen ze daar een spaghettiwesternsausje aan toe. Namen als Arctic Monkeys, Miles Kane en The Shadow Puppets schieten dan ook als vanzelf achter onze oogbollen voorbij terwijl we gefixeerd naar de bijhorende clip kijken.

Over die clip is duidelijk goed nagedacht. In een prachtige Buick Riviera zit een duidelijk succesvolle, maar gemeen exemplaar van de menselijke soort – Ray Ban op de neus - een minder fortuinlijke man achterna. De verwijzingen naar het Rosenthal Effect dat stelt dat verwachtingen van anderen je succes beïnvloeden zijn duidelijk, maar subtiel.

Subtiel is het einde van de song allerminst. De gitaren gieren luider dan de banden in gelijk welke The Fast & The Furious-film en bezorgen de song een grande finale zonder voorgaande. Ja, Millbrooks heeft goed naar zijn voorbeelden geluisterd, maar smijt zich met een energie waar verveeld kijkende Britpoppers een vet puntje aan kunnen zuigen.

Dat belooft voor donderdag 23 mei. Dan stelt Millbrooks zijn debuut-ep in BarBroos te Gent.

19 mei 2019
Marc Alenus