Millbrooks - Marilyn

Millbrooks - Marilyn

‘Stardom isn’ a profession, it’s an accident.”

Lauren Bacall wist het al in het midden van vorige eeuw en ook dat andere icoon Marilyn Monroe ondervond het: het sterrendom is niet altijd een cadeau. Millbrooks, de West-Vlaamse Last Shadow Puppets zeg maar, eren alle gevallen sterren, maar vooral Marilyn in hun nieuwste single.

Voor wie het moest vergeten zijn: Millbrooks ken je nog van Rosenthall Effect, het nummer dat hen drie jaar geleden een selectie voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel opleverde.

Drie jaar later, op Marilyn is de Alex Turner-invloed iets minder duidelijk, maar de overkant van Het Kanaal ligt nog altijd even dichtbij West-Vlaanderen en dus klinkt Millbrooks nog altijd als een Britpop-band met een rockrandje. Denk aan The Vaccines, The Wombats of gelijkaardige bands die hun poppy rock inkleden met lekkere hooks.

Yves Vandendriessche zal nog veel sigaretten moeten roken om een echte, rauwe stem te kweken, maar de combinatie met de lekkere gitaren, de wijds klinkende drums en de groovy bas levert wel weer een heerlijk, radiovriendelijk nummer op dat binnenkort wel eens door heel wat open autoraampjes zou kunnen weerklinken (tijdens een noodzakelijke verplaatsing, dat spreekt).

11 april 2020
Marc Alenus