Milk TV - Run To Buy Vacuum

Milk TV - Run To Buy Vacuum

Met 'Neo-Geo', een nieuw album op het Brusselse label EXAG' Records (Phoenician Drive, Tamar Aphek, Cucamaras, You Said Strange, Frankie,...), brengt het trio de muziek naar nog avontuurlijkere weiden.

Milk TV, opgericht in 2017 in Brussel, heeft uit vele bronnen gedronken en graasde op diverse weiden om zo een uniek universum te creƫren, doordrenkt van nostalgie en cynisme jegens de Angelsaksische popcultuur. Die van goedkope tv-programma's, gigantische melkflesadvertenties, maar vooral van de underground, van New Yorkse no-wave tot de Californische noisescene.

'Good Food For Mean Kids', het debuutalbum van de band, dat eind 2020 werd uitgebracht, was een merkwaardige cocktail waarin Primus James Chance ontmoette en XTC flirtte met Devo, maar altijd toch ook weer net niet. De band bouwde snel een goede live reputatie in Belgiƫ en Frankrijk met optredens naast Traumhaus en Crack Clouds. De collega's van Gonzai noemden hen "de nieuwe Parquet Courts".

Of dat terecht is, kan je beoordelen aan de hand van nieuwe single Run To Buy Vacuum, een nummer dat je opjaagt en voortjaagt zoals alleen de huidige hyperkinetische maatschappij dat kan. De hectische race gaat over in een krachtig punk-/garagekoor, waarin de stemmen woeden en schreeuwen: "You gonna run / You gonna die / On the greedy highway / Run to buy vacuum / Always in a hurry to buy anything and everything / especially anything and everything."

Het DNA van Milk TV is hier duidelijk aanwezig met een gitaar-bas-crossover en drums als een door hormonen gestimuleerde legbatterijkip lijkt de waanzin nooit ver weg, maar toch blijft ook de melodie belangrijk. Niet alle nummers van Milk TV klinken zo punky, maar weinig Belgische releases klinken zo urgent als deze.

Op 22 oktober stelt de band het nieuwe album voor in de Botanique.

19 september 2023
Marc Alenus