Milk TV - One Leg Performer

Milk TV - One Leg Performer

Op 23 juni bracht het Brusselse trio Milk TV zijn eerste single uit van een aankomend album en die moet u gehoord hebben.

Milk TV is een punk / pop / no wave trio dat het levenslicht zag in Brussel ergens aan het eind van 2017. De verwekker van dienst was Matthieu Peyraud die ook al bas spelt in het oosterse kraut sextet Phoenician Drive. Eigenlijk is het de wedergeboorte van een voormalig trio uit Montréal dat Peyraud vroegtijdig moest afbreken toen hij terug naar Europa migreerde.

In zijn nieuwe gedaant is Peyraud de zingende bassist en wordt hij bijgestaan door Martin Rault (Phoenician Drive) op drums enCasper de Geus (O'Grady, Moar, Brorlab) op gitaar. Het power trio klinkt als een onversneden mix van Devo, Wire, Fugazi, Sonic Youth en Deerhoof.

Zo blijkt toch uit Bloody Factory en de eerste single uit 'Good Food For Mean Kids': One Leg Performer. De plaat komt uit op 2 oktober, maar de autobiografische single nodigt je alvast uit tot een duik in de kleurrijke wereld van Peyraud. Het is een ode aan de melkkoe en aan de pubertijd, een muzikaal verbond tussen vriendschap en spot, een bolwerk tegen de absurditeiten van onze wereld. De video is van de hand van Deborah Ruffato en Fanny Devaux.

24 juni 2020
Marc Alenus